Elektrostatsko

plastificiranje metala

Širok raspon boja prema RAL karti.

Više o usluzi

Plastificiranje elektrostatskim prahom je postupak oblaganja površine metala elektrostatskim prahom u cilju zaštite od korozije odnosno propadanja materijala.
Cijeli proces započinje primjerenom pripremom dijelova koja podrazumijeva skidanje sloja hrđe i ostalih mehaničkih ili kemijskih nečistoća te pranje i odmašćivanje površine metala na koji se nanosi prah. Ukoliko dijelovi već sadrže boju na sebi, potrebno je taj sloj boje skinuti kako bi se došlo do površine metala na koju će se prah vezati.
Nanošenjem elektrostatskog praha prekriva se željena površina. Zatim se toplinskom obradom prah pretvara u jednoličnu masu koja onemogućava prolaz zraka do površine metala te nastajanje i daljnje prodiranje korozije u materijal. Ovaj sloj antikorozivne zaštite karakterizira čvrsta veza sa metalnom podlogom, odlična otpornost na vremenske utjecaje i kemijska postojanost. Jedno od najvažnijih mehaničkih svojstava svakako je odlična rastezljivost i žilavost koje osiguravaju stalnu zaštitu dijelova podvrgnutim dinamičkim opterećenjima bez pucanja. Debljina sloja je otprilike duplo veća od sloja nanesenog klasičnim bojanjem i za razliku od ovog postupka gdje na promjeni smjera bojanja i na mjestima preklopa znaju ostati vidljivi prijelazi, elektrostatsko plastificiranje osigurava jednoličan i pravilan sloj duž cijelog presjeka što se vidi na gotovom proizvodu. Također nudimo usluge lakiranja elektrostatskim prahom.
Kovinoelektra d.o.o. pruža uslugu plastificiranja elektrostatskim prahom. U dogovoru sa investitorima definira se boja koja se određuje prema RAL – karti. Donesene dijelove ili proizvode je prethodno potrebno očistiti od prijašnjih slojeva boje te po potrebi probušiti rupe zbog rukovanja prilikom samog postupka plastificiranja.

 

RAL KARTA

Galerija slika

Odabrana slika:

Zahvaljujemo

Poštovani, Vaš upit je zaprimljen.

Molimo provjerite svoj E-mail

NASTAVI GLEDATI